بچه ی حرف گوش نکن!!

2071 1447 آگاه

 بچه ی حرف گوش نکن!!

“چندبار باید بهت بگم؟”، “شنیدی چی گفتم؟”، “نمی شنوی چی می گم؟”

شاید بارها پیش آمده که از کودک یا نوجوانتان درخواستی کرده باشید و او انجام نداده و نادیده گرفته باشد، گاه والدین خود باعث شکل گرفتن چنین رفتاری در کودکان می شوند، با فریادها، خشم و عصبانیت ها، درخواست های پیاپی و غیرقابل اجرا و تهدیدهای تکراری.

حال برای چلوگیری از این رفتار چه باید کرد؟

  • توجه او را جلب  کنید: در ابتدا باید مطمئن شوید که آیا او واقعا حرف شما را شنیده است؟ شاید آن قدر سرگرم تماشای کارتون مورد علاقه اش است که متوجه صدا و درخواست شما نشده، بنابراین قبل از هر درخواستی توجه او را جلب کنید، تلویزیون را خاموش کنید، نام او را صدا کنید و منتظر پاسخ باشید، تماس چشمی برقرار کنید.
  • زیاد صحبت نکنید: درخواست خود را به طور واضح در جملات ساده و کوتاه بیان کنید، جملات طولانی توجه و تمرکز او را کم می کند، “لطفا قبل از بیرون رفتن اسباب بازی هایت را جمع کن.”
  • از او بخواهید درخواست شما را تکرار کند: ” خب حالا چه کاری باید انجام دهی؟” بدین ترتیب مطمئن خواهید شد که او کاملا متوجه درخواست شما شده یا نه.
  • پیامد و عواقب کارش را مشخص کنید: زمانی که مطمئن شدید درخواستتان را شنیده و درک کرده اما همچنان آن را نادیده می گیرد، عواقب نافرمانی هایش را به او گوشزد کنید. “می دانم دوست داری بری بیرون و بازی کنی اما اول باید اسباب بازی هایت را جمع کنی.”، اگر همچنان اصرار به بیرون رفتن بدون انجام درخواست شما را داشت، “متاسفم ولی تو هنوز اسباب بازی هایت را جمع نکردی.”. این اصرار به او نشان می دهد که از او انتظار دارید به حرفتان در همان لحظه گوش دهد نه هر زمان که خود دوست داشت یا بعد از چندین بار تکرار.
  • به او انگیزه دهید: گاه یک جمله ی تشویقی و تحسین می تواند کمک کننده باشد، ” آفرین چقدر مرتب وسایلت را جمع کردی.”
  • در نهایت شرایط پزشکی او را بررسی کنید: اگر مشکلات گوش نکردن و نادیده گرفتن فرزندتان تکرار شد بهتر است از یک متخصص کمک بخواهید. شاید فرزندتان مشکل شنوایی و یا اختلال در تمرکز و توجه داشته باشد

نظر شما